Αξιοθέατα

Κως! Ένα νησί - χίλιες εικόνες. Χίλια χρώματα! Χίλιες ευωδιές! Ατέλειωτες παραλίες!
Η πατρίδα των Ασκληπιάδων της Ιατρικής Επιστήμης και του Ιπποκράτη, του πρώτου γιατρού που ανήγαγε σε επιστήμη την τέχνη της θεραπείας.
Η μοναδικού κάλλους πόλη της Κω έχει στοιχεία ιστορικά παλαιολιθικής (στην Κέφαλο την Άσπρη Πέτρα και στο Ψαλίδι το Αρχαίο Τριόπιο), νεολιθικής, αρχαϊκής, κλασσικής, βυζαντινής και μεσαιωνικής περιόδου. Η Τουρκοκρατία και η Ιταλοκρατία άφησαν και αυτές τα σημάδια τους.
Την ημέρα αξίζει να επισκεφθείτε το Ασκληπιείο, το Κάστρο της Νεραντζιάς, την Αρχαία Αγορά, το Αρχαίο Ωδείο, το Αρχαίο γυμναστήριο Ξυστό, την Κάζα Ρομάνα, το Ρωμαϊκό Μουσείο, καθώς και τον αιωνόβιο Πλάτανο του Ιπποκράτη.
Μόλις πέσει το βραδάκι, η ξακουστή νυκτερινή ζωή του νησιού μπορεί να καλύψει κάθε σας γούστο. Υπάρχει επίσης εκσυγχρονισμένος θερινός κινηματογράφος. Για τις πολιτιστικές σας αναζητήσεις κάθε καλοκαίρι διεξάγονται τα ‘Ιπποκράτεια’, κατά την διάρκεια των οποίων διοργανώνονται  πολλές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, ενώ στο Ασκληπιείο απαγγέλλεται ο όρκος του Ιπποκράτη στα αρχαία Ελληνικά.

 

Σημείωση: Αν σας ενδιαφέρει η μυθολογία, η ιστορία των αγαλμάτων και όχι μόνο, στο συμπαθέστατο κατάστημα με σουβενίρ «ACHILLES» στο τέρμα της παλιάς πόλης στη οδό Απελλού, εργάζεται ο συγγραφέας και θησαυρός γνώσεων, κος Γιάννης. Αξίζει να συνομιλήσετε μαζί του και σίγουρα θα φύγετε… πλουσιότεροι.